ΕΤ.Α.Π.: Ανακοίνωση Πρόθεσης Σύναψης Σύμβασης για την προμήθεια λογισμικού στο πλαίσιο του παραδοτέου “Δημιουργία-ανάπτυξη-λειτουργία γραφείων ενημέρωσης” (Παραδοτέο 4.4.3)

Σύρος, 18 Οκτωβρίου 2018
Αρ. Πρωτ. 403

Ανακοίνωση πρόθεσης σύναψης σύμβασης

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου GO_BRAND, στο εταιρικό σχήμα του οποίου συμμετέχει, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία γραφείων ενημέρωσης στην περιοχή του κάθε εταίρου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χίος, Κρήτη και Κύπρος, όπου:

  1. Θα δίδονται πληροφορίες για τις κλαδικές μελέτες που θα παραχθούν από το έργο
  2. Θα δίδονται πληροφορίες για την επιχειρηματικότητα γενικότερα στην διασυνοριακή περιοχή και στο εξωτερικό
  3. Θα προβάλλονται εταιρικά video που θα παραχθούν στο πλαίσιο του έργου.

Επιπλέον, προβλέπεται η προμήθεια του απαραίτητου λογισμικού, προκειμένου να προβάλλονται τα παραπάνω στοιχεία 1 και 3, στις πέντε συμμετέχουσες περιοχές, μέσω διαδραστικών οθονών αφής, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ενημερώνονται για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στον κλάδο και στην μελέτη branding για όλες τις περιοχές του έργου, αλλά και να παρακολουθούν τα εταιρικά video όλων των περιοχών.

Το λογισμικό θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα πολυγλωσσικής παρουσίασης των περιεχομένων, ενώ στην προσφερόμενη τιμή, θα πρέπει να περιλαμβάνονται:

Α) Οι υπηρεσίες φιλοξενίας (hosting) της εφαρμογής και του περιεχομένου, έως την 30/4/2020.

Β) Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης των χρηστών

Γ) Υπηρεσίες Δημιουργίας Σεναρίων Προβολής Οπτικοοακουστικού Υλικού ανά Επιχείρηση

Περιγραφή ζητούμενης λύσης

Ζητείται μια ολοκληρωμένη λύση δημιουργίας Διαδραστικής Πληροφόρησης. Μέσω της προσφερόμενης θα πρέπει να μπορεί να υλοποιηθεί ένα διαδραστικό μέσο πληροφόρησης και προβολής.

Το σύστημα Διαδραστικής Πληροφόρησης θα υλοποιείται από:

  • Μέσο προβολής: το οποίο ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης μπορεί να είναι:
    1. Info kiosk
    2. Οθόνες Touch Screen (από 32¨ έως 50¨)
    3. Projector που προβάλλει σε ειδική μεμβράνη που μετατρέπει μια γυάλινη επιφάνεια σε οθόνη αφής
  • έξυπνη συσκευή που μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε ηχείο
  • Λογισμικό εγκατεστημένο σε έναν εξυπηρετητή (server) που διαχειρίζεται το περιεχόμενο και υλοποιεί τη διαδραστικότητα
  • Υπηρεσία παραγωγής περιεχομένου

 Σενάριο λειτουργίας Διαδραστικής Πληροφόρησης:

Τα μέσα προβολής (info kiosks, οθόνες, projector) προβάλλουν διαφημιστικό περιεχόμενο στους επισκέπτες του χώρου. Όταν ο επισκέπτης αγγίζει το μέσο προβολής μετατρέπεται αυτόματα σε διαδραστικό κιόσκι πληροφόρησης μέσω του οποίου μπορεί να βρίσκει τα προϊόντα της επιχείρησης τα ιστορικά στοιχεία, τα στοιχεία επικοινωνίας της και video παρουσίασης.. Το σύστημα θα μπορεί να συνδέεται με τον ιστότοπο της επιχείρησης έτσι ώστε προϊόντα και προσφορές να παρουσιάζονται real time.

Επιπλέον Άμεση – αμφίδρομη επικοινωνία με τους επισκέπτες.

  • Μέγιστη προβολή των παρεχόμενων υπηρεσιών & προϊόντων 24 ώρες τη μέρα/ 7 μέρες την εβδομάδα.
  • Οπτικοακουστική προβολή πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση.
  • Αμεσότητα και ευελιξία στην αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας.
  • Πρωτοπορία έναντι του ανταγωνισμού με όχημα την τεχνολογία.
  • Δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.

Με την χρήση εξειδικευμένου λογισμικού και διάφορων μέσων προβολής (plasma & LCD οθόνες, βιντεοπροβολείς, κ.α.), η κάθε εταιρεία ή οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το δικό της κανάλι εύκολα, σύντομα, αποδοτικά και σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Το κανάλι αυτό θα μπορεί να προβάλλεται σε ένα ή περισσότερα σημεία, δίνοντας έτσι παράλληλα τη δυνατότητα προσαρμογής του προβαλλόμενου περιεχομένου, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει διαφοροποιημένες ανάγκες marketing. Θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα προβολής πληθώρας θεμάτων όπως εταιρική επικοινωνία, ψυχαγωγικά θέματα, πρόβλεψη καιρού, ειδησεογραφικά νέα, νέα του κλάδου.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Ψηφιακή Προβολή επιχειρήσεων έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της στατικής σήμανσης και αυτό είναι η ευκολία αλλαγής του περιεχομένου, καθώς επίσης και η δυνατότητα προβολής κινούμενων εικόνων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα προβολής περιεχομένου ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη σύνθεση του κοινού. Το προβαλλόμενο περιεχόμενο μπορεί να αλλάζει ακόμα και διαδραστικά (μέσα από ερεθίσματα που παρέχει το κοινό ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες).

α) Ο χειρισμός των εγκατεστημένων οθονών προβολής θα γίνεται με τη βοήθεια PCs, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν εταιρικά δίκτυα ή το Internet για να αποστέλλουν νέο περιεχόμενο, προγράμματα προβολής, κ.λ.π.

β) υλοποιήσεις δικτύων Ψηφιακής Σήμανσης, οι οποίες είναι αυτόνομες (stand-alone), και στις οποίες η ανανέωση του περιεχομένου θα γίνεται με χειροκίνητα μέσα (USB sticks, storage cards, κ.λ.π.). Όταν ένα δίκτυο βρίσκεται σε ένα ορισμένο και μεμονωμένο χώρο, η επιλογή αυτή είναι δυνατόν να είναι κατάλληλη, επηρεάζοντας όμως την αμεσότητα στην αλλαγή του περιεχομένου.

γ) Όταν το δίκτυο εκτείνεται σε πολλαπλές τοποθεσίες, όπως συμβαίνει στα περισσότερα σύγχρονα δίκτυα Corporate Digital Signage, τότε η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα αποδοτική όσον αφορά την αλλαγή του περιεχομένου και το κόστος υπερκαλύπτεται σε σύντομο χρονικό διάστημα την επένδυση για την αγορά λογισμικού και εξοπλισμού κεντρικής διαχείρισης.

δ) Θα έχει την δυνατότητα της αυτόματης μετάφρασης σε τουλάχιστον 7 γλώσσες

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να είναι web-centric περιβάλλον WebOs, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους developers να δημιουργήσουν καινοτόμες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας σύγχρονες web τεχνολογίες. Αυτό σημαίνει ότι το προγραμματιστικό περιβάλλον της πλατφόρμας θα είναι σε Linux και οι εφαρμογές θα χτίζονται σε mainstream web τεχνολογίες, δηλαδή σε HTML5, CSS3 και JavaScript.

Τα συνεχή updates θα πρέπει να κάνουν την πλατφόρμα πολύ ανταγωνιστική, καθώς η κάθε αναβάθμιση θα ακολουθείται από νέα, cutting edge features και τεράστιες βελτιώσεις όσον αφορά την ταχύτητα της.

Θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβάλλει το περιεχόμενο που ο χρήστης θα επιλέγει, με εξωτερικό player, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος (usb stick PC).

  1. Να μπορεί να λειτουργήσει πλήρως, με μία σύνδεση LAN
  2. Να έχει εύκολη και οικονομική εγκατάσταση και συντήρηση
  3. Το περιεχόμενο να εναλλάσσεται άμεσα, έτσι ώστε ο χρήστης να μην αντιλαμβάνεται την αλλαγή μεταξύ των βίντεο
  4. Να υποστηρίζει, κάτω από ορισμένες συνθήκες, την αυτόματη προβολή περισσότερων από ενός βίντεο ταυτόχρονα
  5. Το layout της οθόνης να ρυθμίζεται και να εμφανίζεται όπως επιθυμεί ο κάθε administrator

Σαν WebOS εφαρμογή, να μπορεί να υποστηρίξει από στατικές εικόνες, 4Κ video μέχρι websites και RSS feeds μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών που θα «χτίσουν» οι προγραμματιστές, καθώς και touchscreen εφαρμογές.

Η υπηρεσία να προσφέρεται σαν SAAS (software as a Service) ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη συντήρηση της

Διαχείριση περιεχομένου:

Με την υλοποίηση της πλατφόρμας θα χρησιμοποιείται κεντρικό σύστημα διαχείρισης, και ο ανάδοχος θα αναλαμβάνει την δημιουργία του περιεχομένου(από το οπτικοακουστικό υλικό που διαθέτει ο αναθέτων ) και την αποστολή του με χρονικό προγραμματισμό του περιεχομένου μέσω του software κεντρικής διαχείρισης.

Συντήρηση εξοπλισμού

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αφορά τη συντήρηση του εγκατεστημένου εξοπλισμού ενός δικτύου Digital Signage και την τυχόν επιδιόρθωση στο εγκατεστημένο λογισμικό

Οι υπηρεσίες Διαχείρισης περιεχομένου και Συντήρησης εξοπλισμού θα παρέχονται στη βάση ετήσιας συμφωνίας. Με αυτό τον τρόπο ο αναθέτων θα γνωρίζει εκ των προτέρων το κόστος αυτών των υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των αναγκών του δικτύου του, σε προκαθορισμένους χρόνους μέσω Σύμβασης Επιπέδου Παρεχόμενων Υπηρεσιών (Service Level Agreement).

Για την επιλογή του αναδόχου, θα ληφθεί υπόψη η συμφερότερη οικονομική λύση, σε συνδυασμό με το προσφερόμενο διάστημα εκτέλεσης της σύμβασης, το οποίο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την 10η Νοεμβρίου 2018.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν εγγράφως, έως την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, υπόψη κ. Αντώνη Μαραγκού.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ. 22810 82346 εσωτ. 115,
Fax. 22810 86555
E-mail: [email protected]

Διευκρινίζεται ότι η παρούσα πρόσκληση δεν είναι δεσμευτική για την εταιρεία, και μπορεί να ακυρωθεί ή να επαναληφθεί.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γιάννης Ρούσσος